MADSPILD.DK    STOPMADSPILD.DK    STOPAFFALD.DK    SAMMENMODMASPILD.DK   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor bør man mindske madspild?

 

 

Det bør man fordi man derved:

 

  • Sparer på Jordens i forvejen knappe ressourcer

 

  • Opfører sig ansvarligt i en verden, hvor der på verdensplanen dør årligt over 15 millioner børn af sult

 

  • Bidrager til at begrænse CO2-udslippet, hvorved drivshuseffekten og dermed den globale opvarmning bremses

 

  • Som gennemsnitsfamilie sparer ca. 7.000 kr. om året på madindkøb

 

 

Finder du dig i madspild?

Hvert år smider danskere tusindvis af tons spiselig mad i skraldespanden – i stedet for at spise det. Hvert år dør der på verdensplan over 15 millioner børn af sult. Vi ønsker ikke længere at være passive vidner til madspild. Gør du?

 

 

Bidrag til mindre madspild

Denne bevægelse er etableret for alle, der ønsker at bidrage med tanker, ideer og handlinger til, hvordan vi kommer madspild til livs. Denne bevægelse er for alle, der ikke længere vil finde sig i madspild. Denne bevægelse er starten på et opgør mod overforbrug og brug-og-smid-væk-kulturen.

 

 

Bidrag til mere omtanke

Lad os begynde med at tage fat i dét, der berører os alle. I noget vi har tæt på livet tre gange dagligt. Nemlig mad.

 

Et liv med omtanke på hverdagens forbrug er også et liv med omtanke for miljøet. At komme madspild til livs resulterer i mindsket CO2-udslip og derved i mindre drivhuseffekt og dermed i en opbremsning af den globale opvarmning.

 

I fremtiden omkring år 2050 er vi 9 milliarder mennesker på Jorden. Hvis vi fortsætter med at madspilde, som vi gør i dag, hvor en 3. del af al verdens mad går til spilde, bliver der i 2050 ikke mad nok til alle klodens indbyggere.

 

At stoppe madspild vil føre med sig en omfordeling af de globale ressourcer. På længere sigt kan radikalt mindre madspild være et skridt imod løsningen af fødevaremangel i den 3. verden.

 

 

 

"Der er mad nok i verden, og alligevel sulter millioner. Hvis vi ikke gør noget drastisk, kan det betyde en katastrofe for kloden"

 

- FN's Generalsekretær Ban Ki-moon

 

 

info@stopspildafmad.dk