I fokus: Helle Thorning-Schmidt overrakte Svend Auken-prisen til Stop Spild Af Mad. Læs om prisen her.

 

 

bliv medlem af Stop Spild Af Mad her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madspild koster danskerne 16 milliarder kr. om året

 

Vi er en non-profit, frivillig forbrugerbevægelse, som kæmper mod madspild og siden 2008 har vi medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater. Danmark har madspild på 540.000 ton om året og koster danskerne årligt 16 milliarder kroner. Det kæmper vi for at stoppe. Vi bakkes op af flere tusinde forbrugere samt en række store toppolitikere og kendte madfolk, som ikke vil finde sig i madspild. Vores mål er at Danmark skal blive dét land i verden, som har mindst madspild.

 

 

I fokus:

 

 

Seneste nyheder om madspild:

 

 

 

 

 

 

I fokus: Vores kampagnefilm - Snobberne Fritz og Poul er færdige med madspild

 

 

Filmen er fra alle deltagende parters side en 100% frivillig og ulønnet produktion. Stop Spild Af Mad sender en stor og varm tak til: Martin Buch, Rasmus Botoft, Erik Skov, Claus Glæsner, Martin Dreyer Pedersen, Malene Rind, Marc Bostrøm, Jesper Hæstrup Aagaard samt Lisbeth og Bo Jacobsen og personalet fra Restaurant Paustian.

 

 

 

 

 

I fokus: Danske og internationale priser - Ridderkorset af fortjenstordenen PUH, mad+medier prisen, Nordisk Råds Natur- og miljøpris, Svend Auken-prisen og ALT for damernes Kvindepris

 

 

Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum, mad+medier prisen, Nordisk Råds Natur- og miljøpris, Svend Auken-prisen og ALT for damernes Kvindepris er blandt de mange danske og internationale priser til forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og dens stifter Selina Juul.

 

 

 

 

 

I fokus: Danmarks største event mod madspild - 6.000 blev bespist på Rådhuspladsen

 

 

Stop Spild Af Mad afholdte på Rådhuspladsen i København Danmarks største event mod madspild - Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste. Eventen blev afholdt under den internationale EU-paraply FUSIONS og bød bl.a. på gratis bespisning af 6.000 mennesker med gode overskudsfødevarer, taler fra fhv. Fødevareminister Karen Hækkerup, Adm. Direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, Nordisk Ministerråds Generalsekretær Dagfinn Høybråten, international madspildsekspert og forfatter Dr. Silvia Gaiani, topkokken Bo Jacobsen, deltagelse fra Coop, REMA 1000, Landbrug & Fødevarer, Unilever Food Solutions, m.fl. samt musik ved Master Fatman. Det er Europas første event, hvor hele madens værdikæde fra jord til bord var repræsenteret - alt fra industrien, til detailhandlen, politikerne, forbrugere og NGO'er. Det er tiltænkt at gentage Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste i Danmark og i udlandet. Se mere om eventen på http://www.sammenmodmadspild.dk og http://www.unitedagainstfoodwaste.com


 

 

 

 

I fokus: Gratis doggybags til danskerne

 

 

Doggybags er lanceret i Danmark! Stop Spild Af Mad er indgået et frivilligt samarbejde med Unilever Food Solutions om at implementere gratis doggybags på danske restauranter, cafeer og storkøkkener. Samarbejdet blev dannet pga. TNS Gallup undersøgelse om doggybags for forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Bestil gratis doggybags pakke til jeres café, restaurant eller storkøkken for at undgå madspild - se her hvordan. Læs mere om vores doggybags indsats her.

 

 


 

 

I fokus: Fælles kronikker med ministre

 

 

Politiken kronik skrevet sammen med fhv. Miljøminister Karen Ellemann - læs her.

Jyllands-Posten kronik skrevet sammen med fhv. Fødevareminister Henrik Høegh - læs her.

JydskeVestkysten kronik skrevet sammen med fhv. Fødevareminister Mette Gjerskov - læs her.

 

 

 

 

 

I fokus: Forbrugerbevægelsen inspirerer industrien og detailhandlen til mindre madspild 

 

 

Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har været medvirkende inspiration til at butikskæden Rema 1000 har droppet mængderabat i kædens over 200 danske butikker og derved medvirker til mindre madspild. Derudover er Rema 1000 begyndt at sælge køb-per-vægt grøntsager og sælge datovarer til nedsatte priser i stedet for at smide dem ud.

 

Stop Spild Af Mad har også et frivilligt og uafhængigt samarbejde mod madspild med Arla Foods, Løvbjerg Supermarked og Coop Danmark. Med Coop Danmark har Stop Spild Af Mad udarbejdet fælles Madspilds Manifest, som skal forpligte Coop til reduktion af madspild i alle Coops butikker, samt bakker Stop Spild Af Mad frivilligt op om lancering af skæve gulerødder. Madspilds Manifest blev overrakt til både den fhv. Fødevareminister Mette Gjerskov samt fhv. Klima- og energiminister Martin Lidegaard.

 

 

 

 

 

I fokus: Stop Spild Af Mad på TEDx

 

 

 

Stop Spild Af Mad var blandt Speakers på TEDxCopenhagen. Blandt andre TEDxCopenhagen Speakers var Claus Meyer og Professor Bente Klarlund. TEDxCopenhagen er en del af TED.com universet. TED er stedet, hvor verdens førende tænkere som Al Gore, Bill Gates, Bill Clinton, Bono, m.fl. deler deres ideer og visioner.

 

Se Stop Spild Af Mad TEDxCopenhagen Talk her:

http://tedxtalks.ted.com/video/Stop-wasting-food-Selina-Juul-a

 

 

 

 

 

I fokus: Vores Gyldendal restekogebog "Stop spild af mad - en kogebog med mere" med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen, Suhrs Madakademiet og Selina Juul opnået en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards

 

  

I bogen er der også gode råd om forebygning af madspild fra Poul Nyrup Rasmussen, Lone Dybkjær, Anne Baastrup, Line Barfod, Bente Dahl, Ida Auken, Frank Jensen, Anker Boye, Marion Pedersen, Henrik Høegh, Karen Ellemann, Dan Jørgensen, Bo Asmus Kjeldgaard, Helge Adam Møller, Charlotte Dyremose, Ulla Tørnæs, Ole Hækkerup, Naser Khader, Bertel Haarder, Gitte Seeberg, Eva Kjer Hansen og Jens-Peter Bonde. Selina Juul samt bogens kokke har bidraget ulønnet og den andel af et evt. overskud på bogen, som tilfalder forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, går 100% til yderligere informationsarbejder.

 

Vores restekogebog "Stop spild af mad - en kogebog med mere" vandt titlen i kategorien Best Sustainable Food Cookbook i Danmark ved Gourmand World Cookbook Awards 2011. Flere danske kokke og madskribenter, heriblandt Claus Meyer, Arne Astrup, Louisa Lorang og Rasmus Bo Bojesen, var blandt finalisterne i de mange forskellige kategorier ved Gourmand World Cookbook Awards 2011. Bogen vandt på Gourmand World Cookbook Awards i Paris i 2012 en delt andenplads i kategorien Best Sustainable Food Book in the World.

"Stop spild af mad - en kogebog med mere" kan fås på alle landets biblioteker samt boghandlere, bl.a. hos Gyldendal, SAXO, Arnold Busck, William Dam, Amazon, m.fl.

 

 

 

 

 

I fokus: Partner i et ambitiøst EU-samarbejde mod madspild

 

 

Stop Spild Af Mad er en af i alt 21 partnere, der er med i det foreløbigt mest ambitiøse 4 årige EU-projekt i kampen mod madspild, FUSIONS. Blandt partnere er FN's Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAO. Projektet er verdens første fælles og tværnationale indsats mod madspild i disse gigantiske dimensioner. Stop Spild Af Mad har i 2010 sammen med flere europæiske organisationer skrevet under på Joint Declaration Against Food Waste - en europæisk erklæring, der har til formål at reducere globalt madspild med minimum 50% inden 2025. Netop det samarbejde har ført til, at Europa-Kommissionen fra i 2012 agter at gøre den målsætning til deres egen.

 


 

 

 

I fokus: Partner i FAO og UNEP’s globale kampagne mod madspild 

 

 

Stop Spild Af Mad er partner i FAO og UNEP’s globale kampagne mod madspild Think.Eat.Save, hvor FN's Generalsekretær Ban Ki-moon deltog i en indsats overfor den danske presse.

 

 

 

 

 

I fokus: Samarbejde med FN's Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAO

 

 

 

FN's Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAO har nævnt vores danske forbrugerbevægelse Stop Spild Af Mad (på engelsk hedder Stop Wasting Food) i international rapport om madspild "Global Food Losses and Food Waste", side 14. Stop Spild Af Mad er partner af FN's Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAO's initiativ mod madspild SAVE FOOD, har talt på FAO-kongressen af samme navn og er medunderskriver på FAO's internationale erklæring om madspild SAVE FOOD Declaration.

 

 

 

 

 

I fokus: Stop Spild Af Mad taler i Europa-Parlamentet i Bruxelles og er medafsender af Joint Declaration Against Food Waste, som har til formål at forpligte EU og FN til reduktion af madspild med mindst 50% inden år 2025

 

 

Stop Spild Af Mad talte om madspild i Europa-Parlamentet i Bruxelles og er én af afsendere bag Joint Declaration Against Food Waste - en fælles international erklæring, som har til formål at forpligte EU og FN til reduktion af globalt madspild med mindst 50% inden år 2025. Erklæringen er overdraget til EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og FN. Joint Declaration Against Food Waste har tjent som inspiration til Europa-Parlamentets resolution om madspild.

 

 

 

 

 

I fokus: Samarbejde med Miljøministeriet og medunderskriver på Charter om Mindre Madspild

 

 

 

Stop Spild Af Mad var af tidl. Miljøminister blevet inviteret til en plads i følgegruppen for Miljøstyrelsens affaldsforebyggelses kampagne "Brug mere - spild mindre" og rådgiver herunder Miljøministeriet om mindre madspild.

 

Stop Spild Af Mad deltager også i Miljøministerens Initiativgruppe imod madspild og er sammen med flere store virksomheder og organisationer medunderskriver på Charter om Mindre Madspild. Stop Spild Af Mad opfordrer alle interesserede virksomheder og organisationer til at tilslutte sig Charter om Mindre Madspild. 

 

 

info@stopspildafmad.dk